Džiuginantys Vinco Kudirkos progimnazijos pasiekimai tarptautiniuose STEAM projektuose 
2022-05-21

Džiuginantys Vinco Kudirkos progimnazijos pasiekimai tarptautiniuose STEAM projektuose 

Vinco Kudirkos progimnazija šiemet dalyvauja  ERASMUS+ projekte „STEAM ugdymo tobulinimas“. Projektas vykdomas septynių projekto šalių partnerių mokyklose: Belgijos, Estijos Suomijos, Vokietijos, Lietuvos, Nyderlandų ir Serbijos. Projekto tikslas yra stiprinti jaunimo domėjimąsi STEAM dalykais ir karjeros planavimą šia kryptimi. Vinco Kudirkos  progimnazijos mokytojų komanda dalyvavo STEAM kompetencijų tobulinimo programoje. Mokymų metu mokytojai aiškinosi, kokie inovatyviausi mokymosi STEAM metodai, naujausios švietimo tendencijos.  

Viena iš pagrindinių projekto „STEAM ugdymo tobulinimas“ veiklų – tarptautinis „STEAM iššūkio“ konkursas. Jo metu įvairių šalių mokyklos viena kitai pristatė savo kurtas STEAM užduotis, kuriose atskleidžiama menų, literatūros, technologijų, matematikos ir gamtos mokslų integracija. Kiekviena projekte dalyvaujanti mokykla ne tik kūrė savas užduotys, t. y. STEAM iššūkius, bet ir atliko pasirinktą kitų mokyklų sukurtą STEAM iššūkį.  

Visi projekto dalyvių kurti ir įgyvendinti iššūkiai buvo vertinami tarptautinės komisijos. Geriausi  Atrinktos geriausios kurtos užduotys ir geriausi projekto vykdytojai. Džiaugiamės, kad visoje projekte dalyvaujančių mokyklų gausoje išsiskirti pavyko ir Vinco Kudirkos progimnazijai. Mūsų vykdytas iššūkis „Planetariumas“  atrinktas tarptautiniam aptarimui ir talpinimui rengiamuose intelektiniuose produktuose – bendroje projekto partnerių metodinėje knygoje.